Eseménynaptár

 

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Hírek

Archívum havi bontásban (2021-04)

#back_to_full_archives

Úton a papíralapú SZJA tervezetek

| 2021.04.29. 10:27:12 | Önkormányzat

2021. április 15-éig kérhették az szja-bevallási tervezetük postázását azok, akiknek nincsen KAÜ-azonosítójuk. A telefonos, az SMS-es, a webűrlapos, a postai és a személyes igényléssel idén mintegy 225 ezren éltek. A tervezeteket a NAV folyamatosan postázza az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címükre. Azok is számíthatnak levélre, akiknek a tervezete a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatszolgáltatása miatt felülvizsgálandó vagy befizetendő, visszaigényelhető adót tartalmaz.

A postai csomag minden esetben tartalmaz egy rövid, személyre szabott tájékoztatót, az adóbevallási tervezetet, az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatot (20EGYSZA), és az annak visszaküldésére szolgáló válaszborítékot. Egy kiegészítő nyilatkozatot is kapnak azok, akiknek a hibátlan tervezete visszaigényelhető vagy befizetendő adót tartalmaz. Akik egyetértenek a postán kapott tervezettel, és kiegészítő nyilatkozatot nem kapnak, nincs további teendőjük. A tervezetet nem kell visszaküldeniük, az a 2021. május 20-ai bevallási határidővel automatikusan bevallássá válik.

Ha a tervezet visszaigényelhető adót tartalmaz, elég a kiegészítő nyilatkozatot aláírva visszaküldeni a NAV-hoz, amelyen az adózó kiválaszthatja, hogy a visszajáró összeget postán vagy átutalással kéri. A nyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével válik a bevallási tervezet érvényes bevallássá, a visszaigényelt összeget a NAV a beérkezéstől számított 30 napon belül utalja ki.

Ha a bevallásban szerepel fizetendő személyi jövedelemadó vagy fizetendő szociális hozzájárulási adó, és ezek együttes összege nem több mint 500 ezer forint, akkor – az egyéni vállalkozók és az áfás magánszemélyek kivételével – akár 12 havi pótlékmentes részletfizetés is kérhető idén, amit a bevallásban vagy a kiegészítő nyilatkozatban kell jelölni. Az első részlet befizetésének határideje 2021. május 20.

Az egyéni vállalkozók, az áfás magánszemélyek és az őstermelők a tervezet adatainak felhasználásával készíthetik el legkönnyebben bevallásukat a 20SZJA jelű nyomtatványon. Az őstermelőknek a szociális hozzájárulási adót az szja-bevallásban kell bevallaniuk. Ha a mezőgazdasági őstermelő e tevékenységből származó bevétele 2020-ban nem haladta meg a 600 ezer forintot, akkor elegendő ezt a kiegészítő nyilatkozaton jelölnie és visszaküldenie, 20SZJA jelű bevallást nem kell benyújtania.

A papíralapú tervezeten nem lehet az adatokat módosítani, ezért a legjobb és leggyorsabb megoldás, ha az adózó ügyfélkaput nyit, és a szerkesztést, benyújtást a webes felületen végzi el. Aki nem szeretne ügyfélkaput nyitni, és nem ért egyet a tervezetben szereplő adatokkal, annak a 20SZJA jelű bevallást kell benyújtania 2021. május 20-áig a NAV-hoz.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

 


Címkék: TERVEZET

Tovább

Inárcsi napelempark építése, magasfeszültségű vezeték ócsai elektromos alállomásra történő bekötése - tájékoztatás

| 2021.04.28. 15:47:40 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémedi Földtulajdonosok!

Néhányukat saját földtulajdonuk okán érinti, de sokakhoz eljutott információként, hogy Inárcson napelempark építését tervezik, aminek a magasfeszültségű vezetékét az ócsai elektromos alállomásra kötik be.

 

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS LETÖLTÉSE

Címkék: INÁRCS, NAPELEMPARK, MAGASFESZÜLTSÉG

Tovább

Müller Lajos kéményseprő tájékoztatása

| 2021.04.27. 14:50:29 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémediek!

A településünkön huzamosabb ideje kéményseprési- és ellenőrzési tevékenységet végző Magyar Kéményseprő Kft. sokunk által ismert munkatársa, Müller Lajos kérésére tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az esetleges tévesen terjedő információkkal ellentétben továbbra is dolgozik, nem vonult nyugdíjba, az ismert telefonszámon elérhető.

Címkék: kéményseprő, tájékoztatás

Tovább

SZELEKTÍV KUKÁK ÁTVÉTELE

| 2021.04.27. 13:41:40 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémedi Lakosok!

Többen várnak már régóta szelektív (sárga vagy sárga fedelű) kukára, akik szolgáltatási szerződéssel rendelkeznek. Minden szolgáltatási szerződéshez 1 db szelektív edényzet vehető át!

50 darab kuka érkezett, melynek átvételére a Somogyi B. u. 3. sz.  (közterület-felügyeleti iroda, volt háziorvosi rendelő) udvarán kerül sor a következő időpontokban:

2021. április 29. csütörtök 10-12 és 16-18 óra között, 
2021. május 03. hétfő 16-18 óra között,
2021. május 04. kedd 16-18 óra között,
2021. május 05. szerda 10-12 óra között!

Kérjük, aki tudja hozza magával a kitöltött átadás-átvételi elismervényt:

LETÖLTHETŐ INNEN!

Kérünk mindenkit, hozzon magával szerződést, csekket, stb. ami igazolja, hogy a közszolgáltatásra bejelentkezett a szolgáltatónál!

Ha valaki más nevében venné át az edényt, úgy kérjük két tanúval leigazolt meghatalmazást hozzon magával!


Címkék: szelektív, kuka

Tovább

NAV HÍREK - Több internet, kevesebb posta

| 2021.04.22. 10:14:40 | Önkormányzat

Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a NAV webes felületén, s a papíralapú postázás is folyamatos. Idén 225 ezren kérték a tervezetek postázását, míg a NAV eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek.

Április közepéig 400 ezerrel több látogatást regisztrált a NAV online-bevalláskitöltő rendszere, mint tavaly. Egyre többen választják az online megoldást a tervezetük elfogadására, kiegészítésére, valamint a beküldésre egyaránt. Míg a bevallást a NAV eSZJA-portálján intézők száma évről évre 10 százalékkal nő, addig a papíralapú megoldást választók száma ugyanilyen arányban csökken.

A csaknem ötmillió adózó közül – az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek mellett – azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amit az adóbevallási tervezet nem tartalmaz. Ilyen például a lakáskiadásból, ingatlanértékesítésből, ingóértékesítésből származó jövedelem.

A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők, az egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek, az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetüket a tevékenységükből származó adatokkal vagy saját maguknak kell elkészíteniük a bevallásukat és beküldeniük a NAV-hoz.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné megkapni az összeget. A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni.

 

Címkék:

Tovább

RENDŐRSÉGI TÁJÉKOZTATÁS

| 2021.04.22. 09:56:27 | Önkormányzat

A gyáli rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy 2,5 milliós bontókalapácsot akartak ellopni egy alsónémedi telepről.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/menekules-kizarva

Címkék:

Tovább

HÉSZ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS

| 2021.04.19. 17:09:13 | Önkormányzat

HÉSZ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS:

HIRDETMÉNY LETÖLTÉSE

HÉSZ MÓDOSÍTÁS ANYAG

 

Címkék: hész, egyeztetés, partnerségi

Tovább

Pályázat helyi civil szervezetek részére

| 2021.04.18. 11:16:43 | Önkormányzat

PÁLYÁZAT

a településen működő civil szervezetek részére

 Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának polgármestereként az önkormányzat 2021.  évi költségvetése, valamint az államháztartáson kívüli források átadásáról, átvételéről szóló 2/2017. (II.26.) önkormányzati rendelete alapján a településen működő civil szervezetek részére pályázatot írok ki az alábbiak szerint:

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2021. évi költségvetéséből pénzügyi keretet (Civil keretet) különített el a településen működő civil szervezetek és egyházak részére.

Az elkülönített civil keret: 3.600.000,- Ft, azaz  hárommillió-hatszázezer forint.

A pályázati támogatás a szervezet alapfeladatainak, működésének támogatására igényelhető.

Pályázni az államháztartáson kívüli források átadásáról, átvételéről szóló 2/2017. (II.13.) önkormányzati rendelet 2. számú melléklete szerinti pályázati adatlapon lehet, a szükséges nyilatkozatok és mellékletek becsatolásával egyidejűleg.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. május 10. (hétfő) 12.00

A benyújtás módja: 1 pld  papír alapon

Helye: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal, 2351 Alsónémedi Fő út 58. szám

A keret felhasználásáról, a pályázók támogatásának mértékéről a helyi képviselő-testület - az illetékes bizottság előzetes véleményezése után – legkésőbb a 2021. június 23-i ülésén dönt.

(A támogatási szerződés megkötésének határideje: 2021. június 30., A támogatási összeg kifizetésének határideje: 2021. július 10.)

 

Címkék:

Tovább

A közeli jövőben elkezdődik a 16-18 évesek corona vírus elleni oltása

| 2021.04.16. 07:35:18 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémediek!

A közeli jövőben elkezdődik a 16-18 évesek corona vírus elleni oltása.
Kérem, hogy ha valaki szeretné beadatni, akkor regisztráljon a megfelelő kormányoldalon! A serdülők oltása a jelenlegi információk szerint a felnőtt oltásoknak megfelelően fog zajlani-gyerekorvosok szervezésében vagy helyben, vagy oltópontokon.

Jelentkezni fogok, ha rendelkezem további információkkal!

Tisztelettel, dr.Szlivka Gabriella

 

 

Címkék: koronavírus, oltás, fiatalok, regisztráció

Tovább

ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG REKLÁMKAMPÁNY A HÍR TV-ben

| 2021.04.15. 08:21:34 | Önkormányzat

ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG REKLÁMKAMPÁNY A HÍR TV-ben 20:55 és 21:00 óra között

https://drive.google.com/file/d/1rWscFYuIh3yJyz8SFqSMVsBY4ihr3JJP/view


Címkék: reklám., kampány, gazdaság

Tovább

"Virágzó Némedi" program - A virágok meghirdetett átvételével kapcsolatban változás történt

| 2021.04.14. 12:58:42 | Önkormányzat

Kedves Alsónémediek!

A "Virágzó Némedi" program keretében benyújtott igények alapján a meghirdetett virágok elfogytak, így további igényléseket nem tudunk befogadni!

A virágok meghirdetett átvételével kapcsolatban változás történt, arra az alábbiak szerint kerül sor:

A növényeket 2021.04.30.-án pénteken és 05.01-jén szombaton, a CBA CENT üzlet parkolójában (Haraszti út, volt MAGÉV telep melletti terület) 9.00-16.00 óra között lehet átvenni!

Kérjük mindenki hozzon magával megfelelő szállító dobozt, ládát stb, hogy a virágok ne törjenek össze a szállítás közben, ebben mi sajnos nem tudunk segíteni!

Kérünk mindenkit, hogy az átvétel helyére az előírásoknak megfelelően maszkban érkezzenek és tartsák be egymástól az előírt 1,5 méteres védőtávolságot!

Köszönjük!                                                 

PLAKÁT LETÖLTÉSE

Címkék:

Tovább

Április 15-ig várja a NAV az SMS-eket

| 2021.04.14. 12:38:07 | Önkormányzat

Az szja-bevallási tervezeteket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mindenkinek automatikusan elkészíti. Akinek azonban nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig.

 

A NAV idén is külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2021. április 15-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2021. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.

Akinek nincs KAÜ azonosítója, április 15-éig többféle módon is, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását többek között:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),
  • a NAV honlapján elérhető webűrlapon,
  • levélben,
  • a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK),
  • telefonon a 1819-es hívószámon,
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Aki esetleg lecsúszik a 2021. április 15-ei határidőről, 2021. május 20-áig személyesen, előzetes időpontfoglalással a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

A NAV oldala egy újabb segítséggel bővült. Elkészült a bevalláshoz használható Családikedvezmény-kalkulátor.

 

Címkék:

Tovább

ÓVODAI BEÍRATÁS 2021-2022

| 2021.04.09. 09:19:11 | Önkormányzat

TISZTELT ALSÓNÉMEDI SZÜLŐK!

Az EMMI Miniszter a 19/2021.(III.10.) sz. határozatában a vészhelyzeti Kormányrendeletre tekintettel a 2021/2022 nevelési évre történő Óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Címkék: 2021. május

Tovább

Változtak a pénteki háziorvosi készenlétek

| 2021.04.09. 09:17:09 | Önkormányzat

PÉNTEK délutáni (12:00-16:00) KÉSZENLÉTEK:

Április 9.- dr. Papp Zsolt
Április 16. – dr. Szlivka Gabriella
Április 23. – dr. Deutsch Judit

 

Címkék:

Tovább

NAV SAJTÓKÖZLEMÉNY - Időpontot kell foglalni az ügyintézéshez

| 2021.04.07. 08:50:22 | Önkormányzat

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), központi ügyfélszolgálatain, kirendeltségein és ügyfélszolgálati helyein a személyesen megjelenő ügyfeleket időpontfoglalással fogadja.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

A kormányablakokban működő NAV-ablakokban a személyes ügyintézéshez kivétel nélkül, valamennyi ügytípus esetében időpontfoglalásra van szükség.

A személyes ügyintézés helyett célszerű otthonról kapcsolatba lépni a NAV munkatársaival. A gyors és rugalmas ügyintézést a telefonos és elektronikus szolgáltatások biztosítják.

  • Konkrét ügyek intézéséhez, a 06-80/20-21-22 számon ingyenesen hívható a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszere. A rendszer használatához ügyfélazonosító-számra (PIN-kód) vagy részleges kódú telefonos azonosításra van szükség. Ügyfélazonosító-szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással igényelhető a TEL-nyomtatványon.
  • Általános kérdésekben regisztráció nélkül is hívható a NAV Infóvonala a 1819-es telefonszámon.
  • Az elektronikusan intézhető ügyekről (többek között szja-bevallási tervezetek jóváhagyása vagy módosítása, adószámla-lekérdezés, adóhatósági igazolások igénylése, nyomtatványok beküldése) és a szolgáltatások elérhetőségéről szól a NAV honlapján közzétett NAV Online című tájékoztató.

Kérjük, hogy ügyfeleink csak rendkívül indokolt esetben és időpontfoglalással keressék fel személyesen a NAV ügyfélszolgálatát!

Ügyfeleink és kollégáink egészségének védelmében kérjük, hogy ügyfeleink a halaszthatatlan személyes ügyintézés alkalmával nyissanak ügyfélkaput vagy igényeljenek telefonos ügyfélazonosító-számot (PIN-kód), hogy a későbbiekben legyen lehetőség az online vagy a telefonos ügyintézésre! Ezzel elkerülhető a sorban állás és otthonról egyszerűbben, gyorsabban és biztonságosabban intézhetők az adóügyek.

 Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Címkék: nav, ügyfélfogadás, időpont, foglalás

Tovább

A mézvirág is elfogyott!

| 2021.04.07. 08:10:20 | Önkormányzat

"VIRÁGZÓ NÉMEDI PROGRAM"
A mézvirág is elfogyott, így kérjük arra se adjanak le igénylést! Már csak néhány tő muskátli és szőlővirág igénylésére van lehetőség.

Címkék:

Tovább

Háziorvosi rendelés változás - 2021. április 09.

| 2021.04.07. 07:51:05 | Önkormányzat

2021. április 09-én pénteken a védőoltások  miatt a receptírás szünetel! (Dr. Deutsh Judit háziorvosnál 10 órától.)

Orvosaink kérik, a rendelést csak sürgős esetben vegyék igénybe, illetve telefonon időpont egyeztetés működik!

 

Címkék: rendelés, védőoltás

Tovább

Áldott ünnepeket kívánunk!

| 2021.04.01. 11:47:58 | Önkormányzat

Címkék:

Tovább

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2024 minden jog fentartva – oldaltérkép