Eseménynaptár

 

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Hírek

Archívum havi bontásban (2022-02)

#back_to_full_archives

Még három hétig akár SMS-ben is kérhető a postázás

| 2022.02.24. 11:48:35 | Önkormányzat

Akinek még nincs KAÜ-azonosítója (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), és nem is szeretne ezzel a lehetőséggel élni, az az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Bárki, aki KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezik, márciustól megnézheti saját adóbevallási tervezetét azonosítás után az eSZJA Portálon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

-          SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn,

-          az eSZJA-oldalon elérhető webűrlappal,

-          levélben,

-          a BEVTERVK formanyomtatványon,

-          telefonon, a 1819-es hívószámon vagy az előzetes regisztrációhoz kötött ÜCC vonalon,

-          személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-áig.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Címkék:

Tovább

KORMÁNYABLAK BUSZ ÉRKEZIK ALSÓNÉMEDIRE

| 2022.02.22. 13:54:29 | Önkormányzat

KORMÁNYABLAK BUSZ ÉRKEZIK  ALSÓNÉMEDIRE

HÁZHOZ VISSZÜK AZ ÜGYINTÉZÉST

INTÉZHETŐ ÜGYEK:

  • Veszélyhelyzet alatt lejáró személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés
  • Általános tájékoztatás (pl.: otthon- felújítási támogatás, védettségi igazolvány)
  • Általános kérelem átvétele (pl.: családtámogatás, nyugdíjbiztosítás, egészségbiztosítás, EESZT)

 (Illetékfizetésre csak bankkártyával van lehetőség.)

 

PLAKÁT LETÖLTÉSE

 


Címkék:

Tovább

„VIRÁGZÓ NÉMEDI” PROGRAM 2022

| 2022.02.21. 14:55:34 | Önkormányzat

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy virág igénylésére már nincs lehetőség!!!!

Címkék:

Tovább

„VIRÁGZÓ NÉMEDI” PROGRAM 2022

| 2022.02.17. 13:47:06 | Önkormányzat

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy muskátlira igényt már nem és a többi virágra is csak pár igényt tudunk befogadni!

Címkék:

Tovább

Gazdálkodó szervezetek figyelmébe ajánljuk! (kéményseprő-ipari szolgáltatók)

| 2022.02.17. 13:04:18 | Önkormányzat

A mai napon több bejelentés érkezett, hogy gazdálkodó szervezeteket (melyek közé tartoznak az egyéni vállalkozók is) a bejelentett székhelyén, telephelyén  egy kéményseprő cég keresi meg felülvizsgálat elvégzése céljából.

Az alábbi tájékoztatót fontosnak tartjuk közreadni:

A gazdálkodó szervezetek számára a kéményseprőipari felülvizsgálatot nem a katasztrófavédelem végzi. A szolgáltatást egy kéményseprő cégtől kötelező megrendelni szilárd tüzelőanyaggal való fűtés esetén évente, gázfűtést használóknak kétévente, és a megrendelt kéményseprésért fizetni kell. A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése; az esetleges problémák kiszűrése, a balesetetek megelőzése. A vizsgálat során kívül-belül megnézik az égéstermék-elvezetőket, ellenőrzik azok műszaki állapotát, vizsgálják, hogy a fűtés működéséhez van-e az adott helyen elég levegő, illetve biztosított-e a levegő utánpótlása, emellett elemzik a tüzelőberendezésből távozó égéstermék összetételét. Ha problémát tárnak fel, fontos, hogy saját érdekében mindenki mihamarabb intézkedjen a javításról. A szakember a kéményvizsgálatról tanúsítványt állít ki. Ezen fel kell tüntetnie az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét. A katasztrófavédelem kéményseprői készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el. Végeznek díjköteles munkát is, azonban ezeket előre, írásban meg kell rendelni és a munka elvégzése után, számla ellenében, átutalással kell a díjat megfizetni.

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőműszerük biztosított.

Az adott címen bejegyzett gazdálkodó szervezetnek a Katasztrófavédelem honlapján található, az adott megyében jogosultsággal rendelkező kéményseprő-ipari szolgáltatók valamelyikétől kell megrendelnie a szolgáltatást a 21/2016. belügyminisztériumi rendeletben előírt gyakoriságnak megfelelően, amennyiben nem társasházról van szó. (Elérhetőségek, díjak a szolgáltatók honlapjain megtalálhatók.)

Kérjük tehát, hogy amennyiben gazdálkodó szervezetként azzal a  céggel végeztetik el a munkálatokat , aki a  lakásán megkeresi Önöket,  alaposan kérdezzenek rá, az  aláírt megrendelés milyen munkálatok elvégzését tartalmazza, a megrendelés milyen következménnyel jár és amennyiben készpénzben fizetnek a helyszínen, a nyugtaadási kötelezettségről ne feledkezzenek meg. 

A jogosultsággal rendelkező cégekről információt kaphat itt: https://www.katasztrofavedelem.hu/177/kemenyseproipari-tevekenyseget-ellatok-orszagos-nyilvantartasa

                                                                                              Nagy Ibolya jegyző

Címkék:

Tovább

VÉRADÁS

| 2022.02.16. 15:11:03 | Önkormányzat

ALSÓNÉMEDIN 2022. február 22-én (kedd)
14:30-17:30 óra között VÉRADÁS LESZ!

Helyszín: az orvosi rendelő egészségmegőrző helyisége (Fő út 63. – a fogorvosi rendelővel szemben)!

http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

 

Címkék:

Tovább

NAV hírek - Érkeznek a gépjárműadós iratok; SMS-ben is kérhető csekk a gépjárműadó befizetéséhez

| 2022.02.16. 11:51:33 | Önkormányzat

Idén is a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) érkeznek a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, illetve határozatok a gépjárműadó fizetésre kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Az adó első részletét 2022. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni.

Azok, akiknek a tavalyihoz képest változott a gépjárműadójuk, azok idén is határozatot kapnak, akiknek viszont változatlan az adó összege, azokat értesítésben emlékezteti a NAV a fizetésre.

Idén az adót kerekítés nélkül, forintban kell megfizetni. Ha csak ez a különbség a tavalyi adóhoz képest, akkor a NAV szintén csak értesítőlevelet küld a határozat helyett.

Nem kapnak sem határozatot, sem értesítést azok, akiket egész évre adómentesség illet meg, és ez a NAV nyilvántartásából megállapítható. Ilyenek például az egyházi jogi személyek, a GJADO-adatlapot benyújtó civil szervezetek. Nem kapnak levelet azok sem, akiknek mindegyik gépjárműve adómentes.

A gépjárműadó első részletét március 15-ig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni. A határidőkre azért érdemes odafigyelni, mert az adó késedelmes fizetésekor már késedelmi pótlék növelheti az összeget. Tehát az is okvetlenül vegye figyelembe a fizetési határidőket, aki esetleg nem veszi át az emlékeztető értesítést vagy határozatot.

A gépjárműadót továbbra is a NAV-hoz kell befizetni, a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek kizárólag átutalással rendezhetik a befizetést. Akik nem kötelezettek pénzforgalmi számla nyitására, azok fizethetnek banki átutalással, a papíron küldött irathoz mellékelt csekken, az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül átutalással. Csekk online a NAV honlapján és SMS-ben a 06/30 344-4304-es telefonszámon igényelhető. Az SMS-ben a „CSEKK” szót, utána egy szóközt, majd az adóazonosító jelet kell beírni.

A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan (cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre) küldi mindenkinek, aki elektronikusan elérhető. A többiek postán kapják meg a papírokat.

A tárhelyre érkező iratot érdemes a „Tartóstárba” áthelyezni, mert az irat csak 30 napig érhető el a tárhelyen, utána törlődik.

Ha valakinek olyan képviselője, meghatalmazottja van, aki eljárhat a gépjárműadóval kapcsolatban, akkor a határozatot csak a képviselő kapja. Az emlékeztető értesítést az adózó és a képviselő is megkapja. A felkészülés érdekében a képviselőket a NAV külön is tájékoztatja.

Szóvivői nyilatkozat: https://www.youtube.com/watch?v=fJ_Uqw0GvB4

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

.........................................................................................................................................

Február 15-től már SMS-ben is kérhet csekket, aki így szeretné befizetni gépjárműadóját. Az első részlet befizetési határideje március 15., a másodiké szeptember 15.

 

SMS-ben a 06/30 344-4304-es telefonszámon kérhető csekk, ha valaki így szeretné befizetni gépjárműadóját. Az SMS-ben a „CSEKK” szó után szóközt kell tenni, majd az adóazonosító jelet kell beírni. A „CSEKK” szó kis- és nagybetűvel is írható.

A szolgáltatást csak olyan magánszemélyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek. Egy naptári évben, egy adóazonosító jellel legfeljebb kétszer kérhető ebben a formában csekk, amin kizárólag a 410-es adónemkódú gépjárműadó fizethető be. A benyújtott igényre a NAV két gépjárműadócsekket postáz a bejelentett lakcímre. Ez elsősorban a levelezési cím, ha az nincs bejelentve, akkor a tartózkodási hely, és ha az sincs bejelentve, akkor a lakóhelycímre érkezik a csekk.

Bővebb információ a NAV honlapján olvasható.

Szóvivői nyilatkozat: https://www.youtube.com/watch?v=Isf4vscQ6pg

 

 Nemzeti Adó- és Vámhivatal




Címkék:

Tovább

A gyermekorvosi rendelő vezetékes telefonon ismét elérhető!

| 2022.02.15. 09:19:17 | Önkormányzat

A gyermekorvosi rendelő vezetékes telefonon ismét elérhető!

(337-195)

Címkék:

Tovább

Tájékoztatás a lejáró okmányok érvényességéről

| 2022.02.10. 11:57:40 | Önkormányzat

2020. március 11. és 2020. július 3. között,
vagy
2020. november 4. és 2022. május 31. között
lejárt okmánya
már csak 2022. június 30-ig érvényes!*

 

TÁJÉKOZTATÓ PLAKÁT LETÖLTÉSE

 

Címkék:

Tovább

Gyermekorvosi rendelő ideiglenes elérhetősége!

| 2022.02.10. 10:58:06 | Önkormányzat

 

A gyermekorvosi rendelő vezetékes telefonja javítás alatt áll.
Kérjük, mobilon hívják a rendelőt: +3670-360-4211

 

Címkék:

Tovább

Februárban is Oltási Akciónapok a gyáli Városi Egészségügyi Központban

| 2022.02.09. 10:36:43 | Önkormányzat

 

Februárban minden héten csütörtökön és pénteken 14-18 óra között, szombaton 10-18 óra között lehet felvenni – előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval – az oltást. Mind az oltatlanok, mind az ismétlő oltásra jelentkezők felvehetik a koronavírus elleni védőoltást. Várjuk kedves Alsónémediben lakó pácienseinket az Oltási Akciónapokon!

Negyedik oltás 18 év felettiek számára kérhető abban az esetben, ha a harmadik (ismétlő) oltástól számítottan már legalább 4 hónap eltelt és a páciens egyéb feltételekre figyelemmel is oltható. Minden esetben az orvos hoz döntést az oltás beadásáról.

5 és 11 év közötti gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a házi gyermekorvosoknál vagy kórházi oltópontokon.

A Városi Egészségügyi Központ
címe: 2360 Gyál, József Attila u. 1.,

honlapja: www.eukozpontgyal.hu

Címkék:

Tovább

Növényápolási munkálatok a platánfákon

| 2022.02.07. 18:01:04 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémediek!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az 5. sz. főút menti platánfákon a közút kezelői feladatait ellátó Magyar Közút NZrt. megbízásából a Garden Fasorfenntartó Kft. végez növényápolási munkálatokat, melyek a fák ifjítására, élettartamuk meghosszabbítására, illetve a közúton közlekedőkre esetlegesen veszélyes elszáradt, korhadt ágak szakszerű eltávolítására irányulnak.
Önkormányzatunk és a közútkezelő közös célja és érdeke a településünk ikonikus fasorának megóvása, szem előtt tartva a közlekedésbiztonsági szempontokat is.
Kérjük szíves türelmüket és megértésüket a folyamatban lévő munkálatokkal kapcsolatban, melyek eredménye reményeink szerint hosszú távon mindenki megelégedésére fog szolgálni.
Szabóné Bán Julianna
műszaki csoportvezető

Címkék:

Tovább

Kedves Korcsolyázók!

| 2022.02.07. 17:58:15 | Önkormányzat

Az időjárás sajnos nem kedvez a pálya működésének, emiatt február 11-én pénteken tudtok majd legközelebb korizni.
A hétvégi nyitvatartási időt a későbbiekben tudjuk pontosítani. Kérjük addig senki ne menjen rá a pályára!
Köszönjük!

Címkék:

Tovább

Járda felújítás-zöldítés-tereprendezés Alsónémedi Alszegi részén kormányzati támogatással

| 2022.02.07. 17:46:59 | Önkormányzat

 

 

Alsónémedi önkormányzata 86,5 millió forint kormányzati támogatásból, valamint saját forrásból készítette el Alszegen az új járdaszakaszt, az autóbehajtókat, a vízelvezetést, a zöldítést és a tereprendezést.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő is megtekintette a beruházást:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mMvBovK2wQQ

Címkék:

Tovább

A jégpálya nyitvatartási rendjének enyhe időjárás miatti módosítása

| 2022.02.04. 08:19:58 | Önkormányzat

Kedves Korcsolyázók! Kedves Gyerekek!

Az enyhe időjárás miatt kénytelenek vagyunk a jégpálya nyitvatartási rendjét módosítani, mert a hőmérséklet emelkedése miatt hamar vizesedik a pálya. Ez pedig nem csak a jeget roncsolja, hanem elesés esetén a ruházat vizes lesz, így a pálya nyitvatartásának korlátozásával vigyázunk rátok, hogy a ruhátok ne legyen vizes.
Ezért pénteken naplemente után, 17 órától 20 óráig lehet korizni. Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától 13 óráig, majd délután 17 órától 20 óráig várunk benneteket!
A jövő hétre vonatkozó nyitvatartási időt az önkormányzati Facebook oldalon figyeljék, figyeljétek! https://www.facebook.com/alsonemedi/
Jó szórakozást!!!

Címkék:

Tovább

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2024 minden jog fentartva – oldaltérkép