Eseménynaptár

 

Keresés 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Energetikai korszerűsítés és fotovoltaikus rendszer  kiépítése a Szivárvány Napköziotthonos Óvoda Szent István téri és Rákóczi utcai telephelyén

KEHOP-5.2.9-16-2016-00113

 

Igényelt támogatás: 87.577.994 Ft

Elnyert támogatás: 84.228.489 Ft

Projekt teljes költsége: 87.577.994 Ft

Pályázat dokumentumai >>>

(Belépés a látogato felhasználónévvel és a latogato jelszoval)

 

A pályázat keretében Alsónémedi Rákóczi utcai Óvoda, illetve a Szent István téri óvoda energetikai felújítására, továbbá mindkét épületre 23,92 kWp méretű fotovoltaikus rendszer kiépítésére kerül sor. 

Rákóczi utcai épület:

Az épületen a minimálisan szükséges karbantartáson kívül, nagyléptékű felújításra nem került sor.

Tervezett felújítási munkák ismertetése:

  • Homlokzati hőszigetelés a lábazat alsó síkjáig.
  • Nyílászáró szerkezetek cseréje
  • A légcserét biztosító szerkezetek beépítése

A külső oldali hőszigetelésre a falazott külső határoló szerkezetek mára elfogadhatatlanul alacsony U-értéke miatt van szükség. A fűtési díjak és általában az energiaköltségek csökkentése sürgető feladat, amely közvetlenül a használókra is hatással lehet. A falazott tartószerkezetek szellőznek, ezért a külső hőszigetelés páraáteresztő képessége fontos. 16 cm vastag hőszigetelést ragasztunk fel, dübelezés egyidejű alkalmazásával. A hőszigetelés dűbeleit úgy kell megválasztani, hogy azok a teherhordó szerkezetbe rögzüljenek. Amennyiben a hőszigetelés kilóg az ereszvonal síkjából, bádogozással kell védeni. A lábazat hőszigetelése 16 cm vastag lábazati hőszigetelés, amely 2 réteg modifikált bitumenes lemez felhelyezését követően kerül rögzítésre, ragasztással. A lábazat síkja a szigetelést követően a falsík mögött legyen. Amennyiben ez nem megoldható, a lábazat tetejét rozsdamentes cseppentőszegéllyel kell védeni. A lábazat mögött az alapozás síkjáig bitumen kenéssel, vagy 2 réteg bitumenes vastaglemez szigeteléssel kell biztosítani a víz elleni védelmet.

A nyílászárók állapota általánosságban rossz és az épület magas fűtési költségeinek ez az egyik fő oka. Az új nyílászárók háromrétegű üvegezésű, PVC nyílászárók, az energetikai auditnak megfelelő U-értékkel. A padlásfödémre egységesen 30 cm kőzetgyapot hőszigetelés kerül, szabadon terítve, védőfóliával lefedve, járható rész biztosításaként pallók rögzítésével. Az ereszcsatornák és lefolyók a munkálatok megkezdése előtt leszerelendők, majd állapotuktól függően visszahelyezendők vagy cserélendők, a szigetelési és felületképzési munkák befejezése után.

A telepítendő fotovoltaikus rendszer mérete 35 x 260 Wp = 9,1 kWp, a csatlakozási ponton mindennapszaki vételezésre 2 x 16 A és 1 x 20 A áll rendelkezésre, nem szükséges a rendelkezésre álló villamos teljesítmény bővítése. A beépítendő 1 db Fronius Symo 8.2-3-M (AC output: 8200 W | 13,1 A/fázis), stringek száma egy inverteren: 2 db. Inverterre vonatkozó feltétel: 5 év gyártói garancia, TÜV MEEI minősítésű, hálózati engedélyes Kft. által elfogadott típusú.

Szent István téri épület:

Az épületen a minimálisan szükséges karbantartáson kívül, nagyléptékű felújításra nem került sor.

Tervezett felújítási munkák ismertetése:

  • Homlokzati hőszigetelés a lábazat alsó síkjáig.
  • Nyílászáró szerkezetek cseréje
  • A légcserét biztosító szerkezetek beépítése

A külső oldali hőszigetelésre a falazott külső határoló szerkezetek mára elfogadhatatlanul alacsony U-értéke miatt van szükség. A fűtési díjak és általában az energiaköltségek csökkentése sürgető feladat, amely közvetlenül a használókra is hatással lehet. A falazott tartószerkezetek szellőznek, ezért a külső hőszigetelés páraáteresztő képessége fontos. 16 cm vastag hőszigetelést ragasztunk fel, dübelezés egyidejű alkalmazásával. A hőszigetelés dűbeleit úgy kell megválasztani, hogy azok a teherhordó szerkezetbe rögzüljenek. A lábazat hőszigetelése 16 cm vastag lábazati hőszigetelés, amely 2 réteg modifikált bitumenes lemez felhelyezését követően kerül rögzítésre, ragasztással. A lábazat síkja a szigetelést követően a falsík mögött legyen. Amennyiben ez nem megoldható, a lábazat tetejét rozsdamentes cseppentőszegéllyel kell védeni. A lábazat mögött az alapozás síkjáig bitumenkenéssel, vagy 2 réteg bitumenes vastaglemez szigeteléssel kell biztosítani a víz elleni védelmet.

A nyílászárók állapota általánosságban rossz és az épület magas fűtési költségeinek ez az egyik fő oka. Az új nyílászárók háromrétegű üvegezésű PVC nyílászárók, az energetikai auditnak megfelelő U-értékkel.

A padlásfödémre egységesen 30 cm kőzetgyapot hőszigetelés kerül, szabadon terítve, védőfóliával lefedve, járható rész biztosításaként pallók rögzítésével. Az ereszcsatornák és lefolyók a munkálatok megkezdése előtt leszerelendők, majd állapotuktól függően visszahelyezendők vagy cserélendők, a szigetelési és felületképzési munkák befejezése után.

A telepítendő fotovoltaikus rendszer mérete 57 x 260 Wp = 14,82 kWp, a csatlakozási ponton mindennapszaki vételezésre 3 x 16 A áll rendelkezésre, nem szükséges a rendelkezésre álló villamos teljesítmény bővítése. A beépítendő 1 db Fronius Symo 15.0-3-M (AC output: 15000 W | 23,9 A/fázis), stringek száma egy inverteren: 3 db. Inverterre vonatkozó feltétel: 5 év gyártói garancia, TÜV MEEI minősítésű, hálózati engedélyes Kft. által elfogadott típusú.

Kivitelező: GOMÉP Kft.

Műszaki ellenőr: Szokoli Csaba e.v.

Projektmenedzser: Pro Regio Nonprofit Kft.

Támogatási szerződés

Ütemterv:

Mérföldkő Mérföldkő elérésének tervezett dátuma A mérföldkő eléréséig felhasználni tervezett támogatás összege
1. Projekt előkészítése 2017.06.30. 1 473 702 Ft
2. Projekt 50%-os készültsége 2017.09.30. 41 377 394 Ft
3. Projekt fizikai befejezése 2018.06.30. 41 377 394 Ft

Keresés 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2023 minden jog fentartva – oldaltérkép