Eseménynaptár

 

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Hírek

Archívum havi bontásban (2022-04)

#back_to_full_archives

MÁJUS 25-ÉN KORMÁNYABLAK BUSZ ÉRKEZIK ALSÓNÉMEDIRE

| 2022.04.28. 14:42:29 | Önkormányzat

KORMÁNYABLAK BUSZ ÉRKEZIK ALSÓNÉMEDIRE

 2022. május 25-én12.00-16.00 óráig

 Polgármesteri Hivatal belső udvara

(2351 Alsónémedi Fő út 58.)

 

Plakát letöltése

 

NE HAGYJA AZ UTOLSÓ PILLANATRA!

GONDOSKODJON MIELŐBB LEJÁRT OKMÁNYAI CSERÉJÉRŐL!

A 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek 2022. június 30-ig érvényesek! 

!!!!!FONTOS, hogy a 2020. július 4. és 2020. november 3. között lejárt egyéb okmányok (pl. közgyógyigazolvány, parkolási igazolvány) már nem érvényesek!!!!!

 A lejáró okmányok cseréjéhez nincs szükség előzetes időpontfoglalásra a kormányablakokban és okmányirodákban, de a várakozási idő minimalizálása érdekében továbbra is javasoljuk az időpontfoglalást.

 

 

Címkék:

Tovább

Hulladékszállítás 2022. április 28-30. között

| 2022.04.27. 10:44:32 | Önkormányzat

A DTKH Kft. a hulladékgazdálkodásban utóbbi időben jelentkező problémák megoldása érdekében jelentős átszervezést eszközöl.

Polgármester úrnak Szabó Gábor termelési  igazgató azt ígérte, hogy Alsónémedi teljes területéről 2022. április 28-án mind a kommunális, mind a szelektív hulladék elszállításra kerül, így kérjük a hulladékok ingatlan előtti elhelyezését.
Amennyiben valahol ez csütörtökön nem történne meg, úgy kérjük hagyják kint az ingatlanok előtt a kihelyezett kommunális és szelektív hulladékot és azt 2022.04.30-ig (szombatig), folyamatos gyűjtéssel, elszállítják.

Kérjük megértésüket!

 

Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztató levele:
"Tisztelt Polgármester Asszony / Úr!
A hulladékgazdálkodásban utóbbi időben jelentkező problémák megoldása érdekében jelentős átszervezést eszközöl Társaságunk.
Folyamatosan dolgozunk a munkaerőhiány okozta nehézségek leküzdésén, illetve - a nem megfelelő munkavégzés miatt - a minőségi munkaerő cserén. Legfontosabb számunkra, hogy a hulladékszállítás az általunk elvárt színvonalon működhessen, illetve az ügyfelek megelégedésére végezzük feladatunkat és megszüntessük az esetleges gyűjtései elmaradásokat, pótlásokat.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy településükön 2022.04.30-ig szombatig, folyamatos gyűjtéssel, elszállítjuk a - közterületen maradt - begyűjtés elmaradása miatti hulladékokat.
Kérjük segítségüket a lakosság tájékoztatásában, hogy az elmaradt gyűjtésből származó hulladékfrakciókat helyezzék ki a közterületre, amennyiben azt már az ingatlanon belül helyezték el.
Bízunk benne, hogy 2022.05.02-tól hétfőtől minden elmaradás pótlásra kerül, és azt követően minden hulladéktípus az előre meghirdetett gyűjtési időpontban kerül elszállításra. A rend helyreállását követően kérjük, hogy a lakosság továbbra is a meghirdetett gyűjtési napon, csak az arra a napra vonatkozó hulladékfrakciót helyezze ki.
Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket köszönjük. A közeljövőben keresni fogjuk Önöket, egy személyes egyeztetés lehetőségének biztosítása miatt, hogy az Önök települését érintő hulladékszállítással kapcsolatosan jelentkező esetleges anomáliákat, igényeket egyeztessük."

Címkék:

Tovább

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÁS A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSSAL KIALAKULT PROBLÉMÁK KAPCSÁN!

| 2022.04.25. 12:54:32 | Önkormányzat

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a DTKH Nonprofit Kft. kritikus munkaerőhiánnyal küzd, mely mellett az autók műszaki állapota is sok gondot okoz.

A jelenlegi jogszabályi előírások miatt Alsónémedi több mint 100 másik településsel együtt tagja a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulásnak, amely tagság megszüntetése és új hasonló hulladékgazdálkodási másik társulásba történő átlépésnek lehetne az eredménye másik szolgáltató Kft. bevonása Alsónémedi hulladékelszállításába. Emellett az is közismert, hogy a jövő év folyamán teljesen átalakítják és tovább centralizálják a magyarországi hulladékkezelést, elszállítást. Emiatt ebben a helyzetben a hosszadalmas tagság és szolgáltatóváltás első lépésként nem látszik célravezetőnek.

A Kft. mellett Önkormányzatunk és az Alsónémedi által képviselt települések is keresik a megoldást a kialakult problémák kezelésére, hiszen nem csak nálunk okoz ilyen kellemetlen helyzetet a hulladékszállítás, hanem sok más településen.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy eredményt érjünk el és mielőbb elszállításra kerüljön az itt maradt szelektív – és néhány lakásnál a kommunális – hulladék és visszaálljon a korábban megszokott színvonal! Az eredmények elsősorban nem rajtunk múlnak, Alsónémedi vezetése nem tehet a kialakult helyzetről.

Amennyiben a kritikus állapotok nem szűnnek meg a hulladékszállítással kapcsolatban a legsúlyosabb lehetőséget is fontolóra vesszük – szerződésszegés miatt bírósági eljárás megindítása és a hulladékgazdálkodási társulattól történő elindítása. – Természetesen nem szeretnénk a DTKH Nonprofit Kft-től megválni, hiszen több éve jól működő kapcsolatot alakítottunk ki és reményeink szerint a problémák csak átmenetiek.  

Felkértük a DTKH Vezetését, hogy a kialakult helyzetről a legsürgősebben részletes és hivatalos tájékoztatást küldjenek, melyet természetesen megosztunk a lakossággal és reméljük az itt maradt hulladék elszállításáról is mielőbb konkrét választ tudunk adni!

 Dr. Tüske Zoltán polgármester

 

Címkék:

Tovább

Hálózatmosatás pótlása!!!!

| 2022.04.25. 08:17:02 | Önkormányzat

A   DAKÖV   KFT   KÖZLEMÉNYE

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a DAKÖV KFT a márciusban elmaradt vezetékes vízrendszer tavaszi

hálózatmosatását 2022. április 25-.29 között végzi.

A mosatás következtében előfordulhat, hogy a víz zavarossá válik, de ülepítés után természetesen fogyasztható. (Esetlegesen nyomáscsökkenésre is lehet számítani.)

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

DAKÖV    KFT 

Címkék:

Tovább

Akik kérték, azoknak postán érkeznek a tervezetek

| 2022.04.21. 12:04:04 | Önkormányzat

2022. április 30-áig a NAV nyilvántartásában szereplő címre kapják meg a papíralapú adóbevallási tervezetet azok, akik kérték a postázást, valamint azok, akiknek nincs ügyfélkapujuk, de a tervezet ezer forintnál több visszatérítendő vagy befizetendő adót tartalmaz. Azok is kapnak levelet, akiknek a tervezetében a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatközlése miatt ellentmondás van.

A levél általánosságban tartalmaz egy rövid tájékoztatót, az adóbevallási tervezetet, az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatot (21EGYSZA) és az annak visszaküldésére szolgáló válaszborítékot.

Bizonyos esetekben ettől eltérhet a boríték tartalma. Kiegészítő nyilatkozatot azok kapnak postán, akiknek a hibátlan tervezete visszaigényelhető vagy befizetendő adót tartalmaz és nincs KÜNY-tárhelyük (ügyfélkapujuk). Akik egyetértenek a tervezettel, azoknak nem kell módosítaniuk annak tartalmát, a visszaigényelhető adót tartalmazó tervezet esetén elég a kiegészítő nyilatkozatot aláírva visszaküldeniük, melyben kiválasztható, hogy a visszaigényelhető összeget a NAV postai úton vagy átutalással juttassa el. Az összeg kiutalása a beérkezéstől számított két héten belül megtörténik.

Ha befizetendő adót tartalmaz a tervezet, a csatolt kiegészítő nyilatkozaton jelölhető a részletfizetés.

Szintén feltüntethető, hogy az adózó melyik önkéntes pénztárhoz kívánja a rendelkezés összegét utaltatni, ha több pénztárnak is tagja volt.

Aki egyetért a tervezettel és kiegészítő nyilatkozatot sem kapott, nem kell tennie semmit – egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyeken kívül – a tervezetből automatikusan bevallás lesz. Azoknak viszont, akik nem értenek egyet a tervezetben szereplő adatokkal, a 21SZJA bevallást kell benyújtaniuk 2022. május 20-áig.

 

A mezőgazdasági őstermelők nyilatkozhatnak arról, hogy az e tevékenységből származó bevételük nem haladta meg az 1 004 400 forintot. Kiegészítő nyilatkozat csak akkor tehető, ha a tervezet tartalmaz minden olyan jövedelmet, amelyről bevallást kell benyújtani. 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Címkék:

Tovább

Szelektív begyűjtés áthelyezése

| 2022.04.20. 11:56:41 | Önkormányzat

A 2022.04.21-re (csütörtök) meghirdetett szelektív begyűjtés áthelyezésre kerül 2022.04.23-ra (szombat)!!!

DTKH Nonprofit Kft. értesítése alapján
a Polgármesteri Hivatal

 

Címkék:

Tovább

Zöldhulladék szállítás változás!!!

| 2022.04.14. 11:45:47 | Önkormányzat

A mai (csütörtöki) tárgyalást követően Polgármester úrnak tett ígérete szerint a közszolgáltató
ma elviszi a zöldhulladékot!

Címkék:

Tovább

HULLADÉKSZÁLLÍTÁS PÓTLÁSA!

| 2022.04.14. 08:43:59 | Önkormányzat

 

DTKH  NONPROFIT  KFT  UTOLSÓ  TÁJÉKOZTATÁSA:

Mégsem tudjuk ma begyűjteni a zöld hulladékot!

 

DTKH  NONPROFIT  KFT  MAI ELSŐ TÁJÉKOZTATÁSA:

"Sajnálatos folyamatos műszaki problémák nehezítik munkánkat.

 2022.04.08-án és 2022.04.09-én a szelektív - és az üveg hulladék begyűjtését pótoltuk.

A mai napon 2022.04.14-én végezzük az elmaradt zöld szállítás pótlását.

Igyekszünk minden elmaradást kapacitás függvényében minél előbb pótolni. Amennyiben a pótlások ellenére mégis előfordulnak panaszok, azokat a következő gyűjtések alkalmával tudjuk pótolni.

Szíves elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenségek miatt és köszönjük szíves türelmüket!"

Címkék:

Tovább

Zöldhulladékok elszállítása

| 2022.04.11. 13:42:59 | Önkormányzat

Az önkormányzati panaszbejelentés és egyeztetések eredménye:
a szolgáltató tájékoztatása szerint az elmaradt zöldhulladékok elszállítása a mai napon megkezdődik 
és legkésőbb a holnapi napon befejeződik!
(A további itt maradt hulladékok ügyében még folyik az egyeztetés, melyről természetesen tájékoztatjuk Önöket!
 

Címkék:

Tovább

Hulladékszállítás változás!!!!!

| 2022.04.08. 16:05:57 | Önkormányzat

 

A hulladékok elszállítása a mai napon befejeződik.
 
A zöldhulladék szállítás ma (04.09.) elmarad!!!!
További információ hétfőn!!

 

Címkék:

Tovább

SZÉCHENYI NAPOK 2022.

| 2022.04.08. 11:38:21 | Önkormányzat

MEGHÍVÓ LETÖLTÉSE

Címkék:

Tovább

Kommunális és szelektív hulladékgyűjtés változás!!!!!

| 2022.04.07. 16:03:29 | Önkormányzat

Ezúton tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a mai napra (2022. április 07. csütörtök) tervezett kommunális és szelektív hulladékgyűjtés nem minden utcában fog megtörténni!

Ahol a szelektív hulladék nem került elszállításra, ott a holnapi napon (péntek) pótolják a szállítást!

 

AZ ÜVEGHULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA SZOMBATON (2022. ÁPRILIS 09-ÉN) FOG MEGTÖRTÉNNI ALSÓNÉMEDI TELJES TERÜLETÉN!

 

 

Címkék:

Tovább

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2024 minden jog fentartva – oldaltérkép