Eseménynaptár

 

Keresés 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022. április 3.

https://vtr.valasztas.hu/nyito

Országgyűlési képviselők választása
és Országos népszavazás

2022. ÁPRILIS 03.
VÁLASZTÁSI JEGYZŐKÖNYVEK LETÖLTÉSE ITT!

 

KÖRZETLEÍRÓ LISTA LETÖLTÉSE ITT!

HIRDETMÉNY LETÖLTÉSE ITT!
(ÁTJELENTKEZÉS, MOZGÓURNA)

 

Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi

Határozatok letöltése:

Határozat - Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi 001. szavazókör

 Határozat - Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi 002. szavazókör

Határozat - Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi 003. szavazókör

Határozat - Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi 004. szavazókör

Határozat - Szavazatszámláló Bizottság tagjainak besoztása Alsónémedi 005. szavazókör


VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓK

 

Dr. Áder János Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választását, ahol egyéni képviselőjelöltekre, illetve országos listákra ( pár, nemzetiségi) szavazhatunk. Az országgyűlési választás egyfordulós.

Ugyanezen a napon kerül lebonyolításra a Magyarország Kormánya által kezdeményezett országos népszavazás.

A Nemzeti Választási Iroda a választás kitűzéséről és arról, hogy a választópolgár mely szavazókörben gyakorolhatja választójogát,  értesítőben tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárokat a 2022. január 26-i állapotnak megfelelően legkésőbb 2022. február 11-ig.

A választópolgároknak lehetősége van

-          segítséget kérni a választójog gyakorlásához, így a látássérült választópolgár igényelhet Braille-írással ellátott szavazósablont március 25-én 16 óráig,

-          a személyes adatok kiadását megtiltani,

-          a nemzetiségi névjegyzékbe való felvételt kérni akár úgy is, hogy az országgyűlési választáson a választópolgár az egyéni képviselőjelölt mellett a nemzetiség által állított listára szavaz, ekkor azonban országos pártlistára nem adhatja le voksát. Az erre vonatkozó kérelem benyújtásának határideje 2022. március 18. 16.00 óra, míg törlésére levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikusan 2022. március 30-án 16.00 óráig, személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikusan április 1-jén 16.00 óráig.

-          átjelentkezésre irányuló kérelmet benyújtani

-          mozgóurnát kérni

Mindezen névjegyzékkel kapcsolatos  kérelmek benyújtására ajánljuk a www.valasztas.hu internetes oldalt, ahol elektronikus azonosítás nélkül valamint elektronikus azonosítással (ügyfélkapu) lehetőség van a gyors ügyintézésre. Ezen kívül levélben vagy személyesen is benyújthatóak a kérelmek a Helyi Választási Irodánál. Nagyon fontos, hogy minden adatot pontosan jelöljön meg a kérelmező, mert ennek hiányában a kérelem elutasítására kerül sor. Tisztelettel kérjük, hogy lehetőség szerint a pandémiás időszakban az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben!

Mikor van lehetőség átjelentkezésre?

Ha 2022. április 3-án előreláthatólag nem tartózkodik a lakóhelyén, az országgyűlési választásokon az ország bármely, szabadon választott településének kijelölt szavazókörében leadhatja szavazatát átjelentkezési kérelmet benyújtva online vagy papír alapon.

Kérheti külképviseleti névjegyzékbe vételét, amennyiben a szavazás napján külföldön tartózkodik és szavazatát a külföldi magyar nagykövetségek, konzulátusok valamelyikén kívánja leadni.

Átjelentkezésre nyitva álló határidő:

A kérelmet 2022. január 27-től kezdődően 2022. március 25. napján 16.00 óráig lehet eljuttatni a Helyi Választási Irodához a fent megjelölt módon. Aki átjelentkezéssel kíván Alsónémedin szavazni, kizárólag  a 2.sz. szavazókörben ( Művelődési Ház Dózsa György tér 2.)  szavazhat.

Ki igényelhet mozgóurnát?

Ha Ön a szavazás napján nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben egészségi állapota, fogyatékossága miatt,  kérheti, hogy a szavazás napján a  szavazatszámláló bizottság az otthonában felkeresse és ott adhassa le szavazatát. Kizárólag ezen okból kérhető mozgóurna és csak  az a személy szavazhat otthon, aki a mozgóurnát igényelte. A család többi tagja, amennyiben nem kérte személyére vonatkozóan a mozgóurnát,  szavazatát a szavazóhelyiségben adhatja le.

Meddig lehet mozgóurnát igényelni?

A kérelmet levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton március 30-án 16.00 óráig, míg személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikus úton április 1-jén 16.00 óráig, ezt követően a szavazás napján 12.00 óráig elektronikus azonosítással elektronikus úton a HVI-nél vagy papír alapú kérelemmel a szavazatszámláló bizottságnál lehet benyújtani.

Hol lehet szavazni?

Alsónémedi nagyközségben a szavazás napján 5 szavazókör működik. Az egyes szavazókörökhöz tartozó címjegyzékek elérhetőek a www.alsonemedi.hu internetes oldalon, a www.valasztas.hu  oldalon, illetve a  Helyi Választási Irodában megtekinthetőek.

Alsónémedi szavazókörei:

1.sz. szavazókör:  Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58.

2.sz. szavazókör: Művelődési Ház 2351 Alsónémedi, Dózsa György tér 2. (átjelentkezéssel és települési szintű lakóhellyel rendelkezők részére kijelölt szavazókör)

3.sz. szavazókör: Régi  Óvoda 2351 Alsónémedi, Rákóczi u. 20.

4.sz. szavazókör: Általános Iskola 2351 Alsónémedi, Iskola u. 1.

5.sz. szavazókör: Óvoda 2351 Alsónémedi, Szent István tér 8.

Minden szavazókör akadálymentes!

 

A Helyi Választási Iroda vezetőjének közleménye

a Helyi Választási Iroda vezetőjéről, a Helyi Választási Iroda címéről, elérhetőségéről

 A Helyi Választási Iroda vezetője, elérhetősége:

 AHelyi Választási Iroda vezetőjének helyettese: 

 A Helyi Választási Iroda címe:

  • Alsónémedi  Polgármesteri Hivatal
  • 2351 Alsónémedi, Fő út 58.
  • Telefon: 06-29-337-101 

 

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁG TAGJAI

LETÖLTÉS ITT!

 

Keresés 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2023 minden jog fentartva – oldaltérkép