Eseménynaptár

 

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Hírek

Archívum havi bontásban (2021-07)

#back_to_full_archives

Harmadfokú hőségriadó

| 2021.07.27. 07:37:35 | Önkormányzat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 26-án (hétfő) 12.00 órától 2021. július 30-án (péntek) 24:00 óráig.

 

https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/254330/hetfo-deltol-pentek-ejfelig-harmadfoku-hosegriado

Címkék: hőségriadó

Tovább

Vállalkozások sérelmére elkövetett e-mailes csalások figyelemfelhívás

| 2021.07.26. 11:45:01 | Önkormányzat

FELHÍVÁS LETÖLTÉSE

Címkék: vállalkozó, e-mail

Tovább

2021.07.30-án áramszünettel érintett ingatlanok

| 2021.07.23. 10:52:39 | Önkormányzat

ELMÜ ÁLTAL MEGKÜLDÖTT ÚJ LISTA!!!

LETÖLTÉS

A betegek arra számítsanak, hogy a Fő út 63. sz. alatti orvosi rendelőben Dr. Papp Zsolt rendelőjében sem lesz áram.
A fogorvosi rendelés elmarad!

@@@@@@@@@@@@@

Az Alsónémedi Polgármesteri Hivatalban

2021. július 30-án áramszünet miatt
az ügyfélfogadás szünetel!


 

Címkék: ELMÜ, ÁRAMSZÜNET

Tovább

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS

| 2021.07.23. 09:06:44 | Önkormányzat

 

Szúnyoggyérítés folytatása

A szúnyoggyérítést végző szakember jelezte, mivel feltámadt a szél, kb. 15 utcában emaradt a gyérítés,
így azt péntek hajnalban tudják folytatni, ha az időjárás alkalmas lesz a munkavégzésre.
Kérjük és köszönjük a lakosság megértését!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Értesítjük a lakosságot, hogy Alsónémedin a szúnyogok elleni földi kémiai védekezés

2021. július 28-án szerdán kerül elvégzésre.
/Amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé, 2021. július 30 vagy 31 a pótnap./

A szúnyoggyérítés melegködölő gép alkalmazásával, járműről történik. Az irtószer Deltasect Plus 1,2 ULV . A gyérítést a csillagászati napnyugtát követően ( kb. 20.30. óra), a késő esti órákban fogják végezni.
A készítmény melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket

Címkék:

Tovább

POLGÁRMESTERI HIVATAL - ÜGYFÉLFOGADÁS ELMARAD

| 2021.07.22. 11:23:18 | Önkormányzat

Az Alsónémedi Polgármesteri Hivatalban
2021. július 30-án áramszünet miatt
az ügyfélfogadás szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Címkék:

Tovább

Dabasi Rendőrkapitányság - Mécs Richárd eltűnésének ügye

| 2021.07.21. 10:50:59 | Önkormányzat

Ha információja van, segítsen!

A Dabasi Rendőrkapitányság 13030-157/110/2021. számon körözési eljárást folytat a 34 éves Mécs Richárd eltűnésének ügyében.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/hol-lehet-richard

Címkék: eltűnés

Tovább

Ismét jön a Kormányablak busz településünkre - 2021.08.16.

| 2021.07.20. 13:03:28 | Önkormányzat

2021. augusztus 16-án 10.00-14.00 óráig

Polgármesteri Hivatal belső udvara

(2351 Alsónémedi Fő út 58.)

PLAKÁT LETÖLTÉSE

Címkék: okmányiroda, busz

Tovább

Felsőerdősor utca közlekedés lakossági felmérés

| 2021.07.20. 10:40:22 | Önkormányzat

Tisztelt Felsőerdősor utcai Lakosok!

A közelmúltban több lakossági megkeresés érkezett az Önök utcájából Önkormányzatunkhoz az utcán áthaladó gépjárműforgalom sebessége miatt. Az ott élők nyugalmát, biztonságérzetét zavarja ez a közlekedési magatartás, melyet közterület-felügyeletünk munkatársai is észlelték és jelezték felénk.  

A gépjárművek sebességtúllépésének mérése és szabálysértés esetén annak  szankcionálása, mint az Önök előtt is ismert, a rendőrség hatásköre. A Felsőerdősor utcában tapasztaltakról értesítettük a rendőrséget és kértük a nagyobb figyelmet az utca forgalmát illetően. A hatáskörrel rendelkező szervnek azonban köztudott, nem áll rendelkezésre akkora tárgyi és személyi kapacitása, mely a napi rendszeres ellenőrzést lehetővé tenné. Márpedig sebességtúllépés alapján helyszíni bírságot kiszabni csak mért adatok alapján lehetséges.

Felvetődött tehát annak a kérdése, mit tehet Önkormányzatunk a tulajdonában és kezelésében lévő Felsőerdősor utca, mint önkormányzati út közlekedési moráljának helyreállítása érdekében?

Néhány évvel ezelőtt a forgalom csökkentése, a biztonságosabb közlekedés érdekében egyirányú forgalom szabályozásával próbálkozott az út kezelője. Ismereteink szerint ez a forgalmi rend nem nyert teljes tetszést az utca lakói körében, így megszüntetésre került.  

Az ún. fekvőrendőrt, mint forgalomlassító technikai megoldást Alsónémedin több utcában is kipróbálta Önkormányzatunk. Sajnos ez a megoldási mód is sok helyen ellenállásba ütközött, és az ott élők lakossági összefogásának eredményeként meg is szűnt több utcában, hiszen a többséget zavarta annak sok negatív mellékhatása.

A Felsőerdősor utca lakói felvetették már annak lehetőségét is, hogy forgalom elterelő szigettel vagy ezt a célt szolgáló kihelyezett eszközökkel vessünk véget a gyorshajtásoknak. Ez a megoldás – illetőleg  bármely beavatkozás a közlekedés rendjébe – szakemberek bevonását és engedélyek beszerzését teszi szükségessé még akkor is, ha az utca Önkormányzatunk tulajdonában és kezelésében áll. A biztonságot és a műszaki előírásoknak való megfelelést mindenképpen szem előtt kell tartanunk, bármilyen megoldást is tervezünk, ahhoz be kell szereznünk az érintett szervek engedélyét.

Kérjük tehát szíves türelmüket addig, amíg a kompetens műszaki szakemberek megvizsgálják a rendelkezésre álló helyszínt és alternatívákat tudnak felmutatni a megoldást illetően. Amennyiben ezek a lehetőségek ismertek lesznek számunkra, kikérjük az Önök véleményét   és az utcabeli  lakosok többségi akaratának megfelelő megoldást fogunk kialakítani.  

 Alsónémedi, 2021. július 20.                              Tisztelettel: dr. Tüske Zoltán polgármester

Címkék: Felsőerdősor, utca, fekvőrendőr, véleménykérés

Tovább

NAV hírek - Egyszerűsödik az automatikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása

| 2021.07.14. 12:36:14 | Önkormányzat

Új kérelemmel bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) kitölthető űrlapok típusa, az AUTRESZ elnevezésű adatlapon már benyújthatók, módosíthatók, visszavonhatók egyes fizetési könnyítési kérelmek. Az új adatlap elsődleges célja, hogy jelentősen egyszerűsödjön a részletfizetési kérelmek ügyintézése.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online nyomtatványkitöltője, az ONYA használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: segítségével egyszerűen, webes eléréssel, akár okoseszközről is, pár koppintással intézhető számos ügy, csupán ügyfélkapus regisztráció kell hozzá. További előnye, hogy a beküldött dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis az esetleges pontatlanságok már a kitöltéskor, a beküldés előtt kiderülnek.

Az ONYA most már a fizetési könnyítési kérelmek, részletfizetések intézését is jelentősen megkönnyíti. Az alkalmazásba belépve az AUTRESZ-adatlapon a rendszer automatikusan beazonosítja a kérelmezőt, vagy az általa képviselt szervezeteket, személyeket is, ezért ezeket az adatokat külön nem kell beírni. A kitöltés ezáltal rendkívül egyszerű: pár kattintással benyújtható, módosítható és visszavonható a kérelem. Az adatlapon természetes személyként legfeljebb 1 millió forintra részletfizetést, megbízhatónak minősített adózóként 3 millió forintot el nem érő adótartozásra lehet fizetési könnyítést (részletfizetést vagy fizetési halasztást) kérni.

Az AUTRESZ adatlap mellett továbbra is elérhetők az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ÁNYK) FAG01 és FAM01 űrlapjai, amelyeken ugyanúgy kérelmezhetők ezek a könnyítések, azonban az egyszerűség miatt javasolt az új ONYA felület használata.

Az ONYA ezen a weboldalon, vagy a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.

A NAV-nál online intézhető ügyek köre folyamatosan bővül.

 Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Címkék:

Tovább

NAV hírek - Itt a vakáció!

| 2021.07.14. 11:19:57 | Önkormányzat

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

A szabályok közötti eligazodáshoz figyelembe kell venni az úti célt. Ugyanis az Európai Unió határain belüli, illetve azon kívüli utazásokra más-más szabályok vonatkoznak.

Ha valaki az Európai Unió tagállamai között utazik, akkor alapesetben a nem kereskedelmi céllal, tehát saját célra vagy ajándékba vásárolt termékek ki- és behozatalára nincsenek korlátozások. Vannak azonban olyan áruk (védett állat- és növényfajok, gyógyszerek, vadászfegyverek, alkohol és dohánytermékek), illetve a háziállat utaztatása, amik – érthető módon – korlátozáshoz, engedélyhez kötöttek.

Érdemes igazolást kérniük orvosuktól a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülőknek, mert csak a háziorvosuk által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal tagállami utazásaikra. EU-n belül házikedvenc kizárólag olyan állatútlevéllel (pet passport) kísérheti gazdáját külföldi utazásra, amit az állat gazdájának lakóhelye szerint illetékes állatorvos állított ki.

Speciális szabályok vonatkoznak többek között a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajokra, azok egyedeire, azok részeire, valamint a belőlük készült termékekre, ideértve a vadásztrófeát és a preparátumot is. Ezek behozatala és kivitele mind az unióban, mind harmadik országban alapvetően tilos, vagy engedélyhez kötött. Egyes ajándéktárgyként megvásárolható elefántcsont, teknőspáncél, vagy egzotikus bőrtermékek engedély nélküli behozataláért természetvédelmi bírság, és akár hároméves szabadságvesztés is kiszabható!

Az EU-n belül a jövedéki termékek (alkohol, cigaretta, üzemanyag) szállításához nem szükséges engedély, de mennyiségi korlátozások vonatkoznak rájuk. Magánszemély, nem gazdasági célra adómentesen csak a kereskedelmi mennyiség alatti jövedéki terméket szállíthat. Kereskedelmi mennyiségnek számít már 800 szál cigaretta, 200 szivar, 110 liter sör, vagy például 90 liter bor és pezsgő. Behozható és kivihető a magángépjárművek és motorkerékpárok gyári üzemanyagtartályaiban lévő üzemanyagon felül kannában járművenként legfeljebb 10 liter üzemanyag. Unión kívülről Magyarországra – 17 éves kor felett – légi úton 200 szál, egyéb módon 40 szál cigaretta vagy 16 liter sör vagy 4 liter bor hozható be vám- és adómentesen. Alkohol- és dohánytermék kivételével különféle áruk légi úton 430 euró, egyéb módon 300 euró értékben hozhatók be vám- és adómentesen. 15 év alatti utasoknál 150 euró ez az értékhatár.

Ha úti célunk az EU-n kívülre esik, akkor a kivitelnél a célország jogszabályait is be kell tartani. Ezekről a szabályokról az érintett magyarországi diplomáciai képviseletek tudnak felvilágosítást adni.

A készpénzre is figyelni kell: minden olyan, az Európai Unió külső határait átlépő utas, akinél 10 000 euró vagy ennél több készpénz – akár különböző pénznemekben – vagy ennek megfelelő összértékű, készpénz-helyettesítő eszköz van, köteles ezt írásban bejelenteni annál a vámhatóságnál, ahol az unió területére be- vagy onnan kilép. Az értékpapír, kötvény, részvény, utazási csekk mellett idén nyártól a legalább 90 százalékos aranytartalmú aranyérmék és a legalább 99,5 százalékos aranytartalmú aranyrudak, aranyrögök, aranyszemcsék is beleszámítanak az értékbe.

Általános forgalmi adó alól mentes a külföldi utas által vásárolt termék, ha azt személyi vagy útipoggyászának részeként a Közösség területéről kiviszi.

Utastájékoztatóval kapcsolatos további információk a Nemzeti Adó- es Vámhivatal oldalán találhatók, de kérdéseire a 1819 NAV Infóvonalon is választ kaphat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Címkék:

Tovább

Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

| 2021.07.14. 10:20:29 | Önkormányzat

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. 

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése kimondja: „A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”. 

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdés d) pontja szerint: „A földhasználó és a termelő köteles védekezni, különösen parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) ellen.”

Fontos tudni, hogy a hatósági intézkedéshez (közérdekű védekezés végrehajtása, bírság kiszabása) nem szükséges a sérelem – egészségkárosodás – bekövetkezése, e körben elégséges a védekezési kötelezettség elmulasztásának megállapítása.

Amennyiben a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének a földhasználó nem tesz eleget, vagyis az ingatlan legalább virágbimbós fenológiai állapotú parlagfűvel fertőzött, akkor közérdekű védekezést kell elrendelni.

Amennyiben a parlagfű elleni közérdekű védekezést kultúrnövény károsodása nélkül nem lehet elvégezni, a parlagfű elleni közérdekű védekezés abban az esetben rendelhető el, ha a parlagfűvel való felületi borítottság a 30%-ot meghaladja. A parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Parlagfű-rendelet) értelmében a közérdekű védekezést belterületen a jegyző, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi főjegyző; külterületen, Pest megye és Budapest területén; a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya (a továbbiakban: növény- és talajvédelmi hatóság) rendeli el. Amennyiben az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi ingatlanon az önkormányzat nem tesz eleget védekezési kötelezettségének, akkor a növény- és talajvédelmi hatóság rendeli el a közérdekű védekezést.

 

A jegyző által elrendelt közérdekű védekezést az általa megbízott vállalkozók végzik. Nem kerül sor a vállalkozó általi parlagfű-mentesítésre, ha az ügyfél jelzése alapján időközben maga eleget tesz kötelezettségének. A közérdekű védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket az ügyfélnek kell megfizetnie.

A növényvédelmi bírság kiszabására a növény- és talajvédelmi hatóság jogosult, ezért a közérdekű védekezés elrendelését követően a jegyző az ügyben keletkezett iratokat továbbítja az eljárásra jogosult hatóságnak. A növényvédelmi bírság alapja a parlagfűvel fertőzött terület nagysága. A bírság mértéke belterületen és külterületen is egyaránt 15.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjed.

Parlagfűvel fertőzött lehet a mezőgazdasági kultúrnövénnyel borított terület, nem mezőgazdasági terület (elhanyagolt telkek, építési területek), vagy nem művelt, elhanyagolt valamikori szőlők, hétvégi kertek, zártkerti ingatlanok, valamint a vonalas létesítmények (utak, vasút) melletti sávok.

A védekezési kötelezettségét nem teljesítő tulajdonos/földhasználó a –bírságon túl - vele szemben elrendelt közérdekű védekezéssel kapcsolatosan felmerülő költség megtérítésére is kötelezett. A költség köztartozásnak minősül. A közérdekű védekezés elrendelése után minden esetben növényvédelmi bírság kiszabására kerül sor, az élelmiszerlánc felügyeletével összefüggő bírságok kiszámításának módjáról és mértékéről szóló 194/2008. (VII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Bírságrendelet) alapján.

Arra tekintettel, hogy a parlagfű-mentesítés minden állampolgár közös érdeke, és eredményt csak összefogással, illetve közös felelősségvállalással érhetünk el, kérem, tegyenek eleget e fenti jogszabályi kötelezettségüknek. Ugyanakkor szükséges figyelemmel lenni arra is, hogy nem elegendő az, hogy valaki lekaszálta a szennyezett földterületet, azt tiszta, parlagfű-mentes állapotban a vegetációs időszak végéig meg kell őrizni.

Címkék:

Tovább

Gyermekek oltása

| 2021.07.05. 10:22:20 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémedi Lakosok!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az elmúlt időszakban a Dabasi Kormányhivatal részéről az oltásbeszerzésben folyamatos csúszások voltak-vannak.
Fentiek miatt jelezném, hogy a gyerekek oltásra történő behívása eltérhet az egyeztetett időponttól! A félreértések elkerülése érdekében a megszokott módon, az oltási időpont előtt, mindenkit telefonon hívunk és egyeztetünk!

 

Köszönettel, dr. Szlivka Gabriella gyermekorvos

Címkék: védőoltás, gyermek

Tovább

CSŐTÖRÉS!!!

| 2021.07.02. 07:52:13 | Önkormányzat

Széchenyi-Rákóczi sarkon és Fő út 30-32 között csőtörés van.
A víz sárgássá-zavarossá válhat.

A javítás hétfőn-kedden történik, mely kapcsán útfelbontásra és vízlezárásra is számítani kell!!!

Címkék: csőtörés, vízhiány, lezárás

Tovább

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2024 minden jog fentartva – oldaltérkép