Eseménynaptár

 

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Hírek

Archívum havi bontásban (2021-02)

#back_to_full_archives

Álláshirdetés - Alsónémedi Szivárvány Napköziotthonos Óvoda

| 2021.02.26. 11:04:35 | Önkormányzat

Alsónémedi Szivárvány Napköziotthonos Óvoda álláshirdetései

dajka

pedagógiaiasszisztens

ÁLLÁSHIRDETÉSEK LETÖLTÉSE ITT

Címkék:

Tovább

Csőtörés a Templom utcában

| 2021.02.26. 10:18:57 | Önkormányzat

A Templom utcában csőtörés volt,
így a környéken nincs víz!

Várhatóan a mai napon 12-13 óra körül a vízellátás ismét biztosítva lesz!

Címkék:

Tovább

„VIRÁGZÓ NÉMEDI” PROGRAM 2021

| 2021.02.24. 13:40:13 | Önkormányzat

A kedves lakosság igényeit figyelembe véve, 2021. év tavaszán egy új, eddig településünkön nem elérhető, de minden bizonnyal várhatóan sokaknak örömet okozó virágosítási programot szeretnénk meghirdetni, „Virágzó Némedi” néven.

 

TELJES TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

PLAKÁT LETÖLTÉSE JPG FORMÁTUMBAN

Címkék:

Tovább

Érkeznek a gépjárműadós határozatok

| 2021.02.24. 11:48:07 | Önkormányzat

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A NAV megbízása alapján február közepétől kezdi kézbesíteni a Magyar Posta az idei gépjárműadóról szóló határozatokat. Az adó első részletét 2021. április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

 

TELJES TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

 

Címkék: HATÁRIDŐ

Tovább

A Daköv Kft. Alsónémedi üzemegysége munkatársat keres!

| 2021.02.24. 11:13:36 | Önkormányzat

Álláslehetőség Alsónémedin

A Daköv Kft. Alsónémedi üzemegysége munkatársat keres.
Feladat:  A szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep üzemeltetése, karbantartása.
Feltétel: „B” kategóriás jogosítvány, Műszaki végzettség, karbantartásban szerzett gyakorlat előnyt jelent.
Érdeklődni: telefonon a 06 30 311 2926 telefonszámon, vagy a Fő út 75. szám alatt található irodánkban lehet.

 

Címkék:

Tovább

Pánczél Károly országgyűlési képviselő tájékoztatása

| 2021.02.23. 14:37:21 | Önkormányzat

"Tisztelt  Honfitársam!

Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam, a kormány 2021. február 1-jével megkezdte a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Először a havi nyugdíj 25%-át, jövőre az 50%-át, két év múlva a 75%-át 2024-ben pedig a teljes 13. havi nyugellátást kapják kézhez a nyugdíjasok februárban.  

A baloldali Gyurcsány-Bajnai kormányok a megszorítást az embereken kezdték. Ennek keretében elvették a 13. havi nyugdíjat. Mi, szemben a baloldallal azt gondoljuk, hogy a válságok idején nem az emberektől kell a pénzt elvenni. Számunkra kiemelten fontos az idősek megbecsülése, akik évtizedeken át dolgoztak ezért az országért és felnevelték a jövő generációját. Ezért 2010-ben azt vállaltuk, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét. Ezt teljesíteni is tudtuk. Most pedig lehetőség nyílt a 13. havi nyugdíj visszaépítésére.

Jó egészséget kívánok és továbbra is vigyázzunk egymásra!"

Címkék:

Tovább

NAV sajtótájékoztató - Járványhelyzetben is stabilan működik az adóhivatal

| 2021.02.18. 12:06:37 | Önkormányzat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal célja a szabályos adózás támogatása és nem a bírságolás – hangsúlyozta 2020-ról szóló évértékelőjében a NAV vezetője. Az ellenőrzések jelentős része támogató jellegű, a klasszikus adóvizsgálatok aránya hét százalékra csökkent. A NAV munkatársai a digitalizált információs rendszerekben ma már azt is látják, hogy melyik adózóhoz milyen eljárást kell rendelniük – mondta Sors László.

 

TOVÁBBI  RÉSZLETEK  A  SAJTÓKÖZLEMÉNYBEN  ITT!

Címkék: működik

Tovább

A Gyáli Járási Hivatal a Ócsai telephelyű Kormányablak Osztályára kormányablak ügyintézői munkatársakat keres

| 2021.02.16. 12:07:46 | Önkormányzat

ÁLLÁSHIRDETÉS  MEGTEKINTÉSE  ITT!

Címkék:

Tovább

NAV tájékoztatás - Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az SZJA postázás

| 2021.02.16. 12:01:29 | Önkormányzat

Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Saját adóbevallási tervezetét március 15-étől bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon. Akinek nincs KAÜ azonosítója, március 16-áig többféle módon is, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását többek között:

-          SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),

-          a NAV honlapján elérhető webűrlapon,

-          levélben,

-          a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK),

-          telefonon a 1819-es hívószámon,

-          személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Címkék:

Tovább

Felsőoktatási tanulók támogatása

| 2021.02.15. 07:35:39 | Önkormányzat

Kedves alsónémedi Egyetemisták, Főiskolások!

Alapképzésben, osztatlan mesterképzésben, vagy mesterképzésben tanulsz, hogy meglegyen az első diplomád?
Szeretnél erre a félévre egyszeri 25.000 Ft-os támogatásban részesülni?

Nincs más dolgod, mit egy kérelmet letölteni az alsonemedi.hu oldalról és kitölteni, majd csatolj mellé egy iskolalátogatási igazolást (tartalmazza a képzésed időtartamát és formáját is), és a szüleid jövedelem igazolását, végül hozd be hozzánk a Polgármesteri Hivatalba (Fő út 58)! Feltétel, hogy ne legyen rendszeres önálló jövedelmed.

Ha szeretnél kérdezni, segítséget kérni, hívj bátran minket a 0630/861-7037 telefonszámon!

Határidő: 2021 március 15!!! Várjuk kérelmeiteket!

PLAKÁT LETÖLTÉSE

Címkék: támogatás, felsőoktatás, nappali

Tovább

Álláshirdetés - Alsónémedi Önkormányzati Konyha

| 2021.02.12. 08:17:22 | Önkormányzat

 Az Alsónémedi Önkormányzati Konyha keres

teljes munkaidőben 1 főt
intézményvezető/élelmezésvezető helyettes munkakörbe

 ÁLLÁSHIRDETÉS LETÖLTÉSE ITT

Címkék: állás, konyha

Tovább

NAV tájékoztatás - Február 12-éig még rendezhető a járuléktartozás

| 2021.02.11. 07:32:42 | Önkormányzat

Akinek egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, vagyis 48 ezer forintot meghaladó tartozása halmozódott fel, február 12. után érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jele (tajszám). Mindez azonban könnyen elkerülhető, ebben partnerként működik közre az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már hónapok óta, havonta értesíti azokat, akik a nyilvántartás szerint tartoznak a járulékkal. Ha valakinek mégis tartozása halmozódott fel, több lehetősége van arra, hogy a következményeket elkerülje.

A tartozás a 10032000-06055826 számú, „NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla” elnevezésű számlára utalással rendezhető, vagy az értesítő levélhez mellékelt csekken is befizethető.

Ha valaki méltányolható okok miatt nem tudja határidőre befizetni a járulékot, fizetési kedvezményt, azaz részletfizetést, fizetési halasztást, a kötelezettség mérséklését vagy elengedését is kérheti a NAV-tól. Sőt, automatikus és pótlékmentes részletfizetés is kérhető. A kedvezményhez kérelmet kell benyújtani a NAV-hoz.

Arról, hogy ki és hogyan kaphat fizetési kedvezményt, a NAV honlapján, a baloldali menü „Információs füzetek” menüpontjának 30.2-es információs füzete tájékoztat (https://www.nav.gov.hu/nav/inf_fuz/2021).

Ha valaki alacsony jövedelme miatt nem tudja befizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, az egészségügyi szolgáltatásra szociális rászorultság alapján is jogosult lehet.

Ezt a rászorultságot a lakóhely szerinti járási, illetve fővárosi kerületi kormányhivatal állapítja meg. Ha tehát valaki szociális okok miatt nem tudja befizetni a járulékot, keresse fel lakóhelyén a Kormányablakot vagy a helyi kormányhivatal honlapját (https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek).

Ha valaki vitatja fizetési kötelezettségét, egyeztetési eljárást kezdeményezhet az egészségbiztosítási szervnél, vagyis a kormányhivatalnál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban jogosult volt egészségügyi szolgáltatásra, vagy a NAV-nál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban munkaviszony vagy egyéb jogviszony alapján tudomása szerint biztosított volt.

A NAV honlapján elérhető tájékoztató részletesen ismerteti, kinek és mit kell tennie, hogy tajszáma érvényes maradjon.

 

Címkék: tartozás, járulék

Tovább

NAV tájékoztatás - igazolások megőrzése

| 2021.02.08. 08:49:36 | Önkormányzat

Őrizzék meg az igazolásokat!

Február közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés.

A munkáltatók, kifizetők úgynevezett összesített igazolást állítanak ki a dolgozóiknak, a tavalyi kifizetésekről, juttatásokról (M30-as igazolás), valamint – ha volt ilyen – a kedvezményre és rendelkezésre jogosító összegekről. Az összesített igazolást idén február 1-jéig, a kedvezményekre, rendelkezésekre jogosító igazolást pedig február 15-ig kell mindenkinek megkapnia.

A dokumentumokat meg kell őrizni, mert március 15-e után, amikortól már megtekinthető lesz a NAV által elkészített adóbevallási tervezet, ezek alapján egyeztethetőek az adatok, illetve érvényesíthető az adó-visszatérítés.

Az igazolásokat legalább az elévülési idő lejártáig szükséges megőrizni.

A NAV eSZJA oldalán már minden szja-bevallási információ elérhető, emellett a NAV folyamatosan közzéteszi az aktuális tudnivalókat a bevallási tervezettel kapcsolatos határidőket és teendőket.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 


Címkék: hírlevél, igazolások, munkáltató

Tovább

ELBÍR HÍRLEVÉL - Biztonságos Internet Napja (2021. február 9.) alkalmából

| 2021.02.08. 08:41:49 | Önkormányzat

 

Biztonságos internet KIHÍVÁS?!

Örök dilemma: felgyorsult világunkban tudunk-e egymásra elegendő időt szánni, lelassulni és beszélgetni fontosnak vélt dolgokról?! Szülőként az online térben barangoláshoz is példát kell mutatnunk a gyerekeinknek. Ennek egyik nélkülözhetetlen alappillére a kommunikáció, amihez most a Biztonságos Internet Napja (2021. február 9.) alkalmából adunk egy kis játékos segítséget.


RÉSZLETES SZÖVEGES ANYAG LETÖLTÉSE


KÉPES KIHÍVÁS SZÜLŐKNEK - MINDEN NAPRA EGY KÉRDÉS

Címkék: biztonságos internet, kihívás szülőknek, elbír hírlevél

Tovább

NAV SAJTÓKÖZLEMÉNY - Újra adómentes a pálinkafőzés

| 2021.02.08. 08:35:21 | Önkormányzat

Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai. Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt.

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS LETÖLTÉSE

 

Címkék: pálinkafőzés

Tovább

Önkormányzati szántó haszonbérbe adása - hirdetmény

| 2021.02.03. 16:40:24 | Önkormányzat

081/88 és 081/89 hrsz 

HIRDETMÉNY LETÖLTÉSE

Címkék:

Tovább

KORONAVÍRUS VÉDŐOLTÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁSOK

| 2021.02.03. 10:00:02 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémediek!

Bizonyára mindenki hallott a médiából arról a kormányzati bejelentésről, hogy Magyarországon megkezdődik a 60 év feletti lakosság koronavírus elleni védőoltása. Erre két úton kerülhet sor:

OLTÓPONTON: Az oltópontokra történő eljutásban a háziorvosokkal történő egyeztetés után , aki ezt igényli annak részére Önkormányzatunk segítséget nyújt akként, hogy önkormányzati tulajdonú mikrobuszunkkal maximum egyszerre 6 főt (természetesen mindenki maszkot köteles viselni) elszállítunk az oltópontra és a védőoltás felvételét követően hazaszállítjuk.

Ugyanakkor háziorvosainknál is sor kerülhet a kiszállított vakcina felvételére.  Háziorvosaink kizárólagosan az orvosi rendelőben tudják a védőoltást a páciensek részére beadni, ugyanis itt vannak olyan körülmények, amelyek esetleges rosszullét esetén a páciens kezelését biztosítják. Amíg háziorvosaink a védőoltást végzik a rendelés szünetel, kizárólag ügyeletet tartanak és csak halaszthatatlanul sürgős esetekben járnak el.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a védőoltások felvétele azok esetében lehetséges, akik előzetesen igényüket a védőoltásra regisztrálták és természetesen a legidősebb személyektől haladnak háziorvosaink a 60-ik életévüket betöltött páciensek felé. Praktikusan tehát a 80 év felettiekkel kezdik a sort és életkor szerint haladnak a fiatalabbak felé.

Kérjük mindenki türelmét tehát, hiszen  háziorvosaink a hozzájuk eljuttatott vakcina mennyiségétől függően tudnak a védőoltással haladni. Minden esetben a sorra kerülő oltandó személyeket háziorvosaink előzetesen telefonon értesítik. Külön kérés tehát, hogy senki ne telefonálgasson a védőoltással kapcsolatosan orvosához, mivel kellő időben mindenki értesítést kap a védőoltásról!

A védőoltásra behívott páciensek mindegyikétől kérjük, hogy a honlapunkról letölthető vagy az Önkormányzatnál személyesen papír alapon átvehető hozzájáruló nyilatkozatot töltsék ki és a védőoltás felvételéhez vigyék magukkal. A fiatalabbakat kérjük, hogy a hozzájáruló nyilatkozat beszerzése és kitöltése érdekében segítsék idősebb hozzátartozóikat.

Kérünk minden érintettet, hogy a honlapunkról ugyancsak letölthető illetőleg a Polgármesteri Hivatalban papír alapon átvehető oltóanyagokkal kapcsolatos lakossági tájékoztatót szíveskedjenek figyelmesen áttanulmányozni és az abban foglaltakat betartani!

LETÖLTHETŐ TÁJÉKOZTATÁSOK ÉS NYILATKOZAT:

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS VÉDŐOLTÁSRÓL ALSÓNÉMEDI

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ PFIZER

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ MODERNA

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ ASTRAZENECA

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ SZPUTNYIK

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT PFIZER

Címkék: koronavírus, védőoltás, tájékoztatás

Tovább

Villamos hálózatok körüli karbantartási munkák (gallyazás)

| 2021.02.02. 17:25:34 | Önkormányzat

A Kelet-Pest megyei Kft. a villamos hálózatok kertészeti, erdészeti jellegű karbantartását, mint kivitelező vállalkozó végzi 2021. március 18-ig településünkön.

/Feladatunk csak és kizárólag a villamos hálózatokra előírt védőtávolságok kialakítása (20 kV-3méter, 0,4 kV-1,5méter)./

A karbantartás utáni fa és gally elszállítása is meg fog történni!

Címkék: gallyazás, villamoshálózat

Tovább

Aktuális híreink

Friss

Nincsenek friss tartalmak.

A teljes listához

Címkefelhő

adószámla (2), állás (13), álláshirdetés (3), bevallás (4), Bursa Hungarica (2), busz (2), csalók (2), csőtörés (3), dtkh (3), egyeztetés (3), elbír (3), felsőoktatás (3), fogászat (3), fogorvos (5), föld (2), gépjárműadó (2), gyál (4), háziorvos (3), hész (4), hirdetmény (3), hivatal (6), hulladék (9), iskola (6), katasztrófavédelem (3), kéményseprő (2), kérdőív (5), kerékpárút (3), koronavírus (13), nav (16), népszavazás (3), ócsa (3), okmányiroda (7), orvos (6), őstermelő (3), pályázat (12), pénzügy (2), rendelés (8), rendelet (2), sárga (3), szelektív (6), szja (6), tájékoztatás (3), támogatás (4), tartozás (3), ügyfélfogadás (7), ügyfélszolgálat (4), vállalkozó (2), védőoltás (6), videó (3), víz (6)

Keresés



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsónémedi Nagyközség – © 2010-2024 minden jog fentartva – oldaltérkép