Elektronikai hulladékok gyűjtése

2015.08.18. 10:09:07 
Vissza

A KEOP-1.2.0-B-10-2010-0051 jelű, Alsónémedi szennyvíztisztító telepének bővítése és korszerűsítése című pályázat keretében a társadalmi felelősségvállalás jegyében, környezetünk védelme érdekében lakossági hulladékgyűjtést szervezünk elektronikai és veszélyes hulladékok begyűjtésére.

 

Kérjük, használják ki az ingyenes lehetőséget!

 

A hulladékgyűjtés ideje: 2015. szeptember 26. (szombat) 08:00-13:00-ig

A hulladékgyűjtés helye: Alsónémedi Haraszti út, volt MAGÉV telep (CBA Cent mellett)

 

A ROLFIM Szövetkezet és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során  ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja? 

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Alsónémedin is szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

A Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden, ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött”

Azok számára, akik nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e-hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását Alsónémedi területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv).

Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!

Ugyanígy várjuk az intézmények (iskolák, szociális, egészségügyi, oktatási és egyéb, gazdasági intézmények, stb.) bejelentését is. Igény szerint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően igazolást állítunk ki az átvételről.

Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon várjuk 2015. szeptember 21-ig, munkanapokon 08:00-16:00-ig. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is kérünk megadni az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

A ROLFIM Szövetkezet használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén H-P-ig 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1269-0234-es telefonszámon lehet!

Együttműködő munkájukat köszönjük!

Kérjük Önöket, hogy tegyenek környezetünk védelme érdekében!

 

                  Rolfim Szövetkezet                       Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat

Vissza