Beszámoló a szennyvíztelep építéséről

| 2015.06.29. 09:55:24 

Vissza

Hosszú évek előkészítése és küzdelmei után végre megtörtént az első ”kapavágás” az Alsónémedi szennyvíztiszító telep bővítése és korszerűsítése projekt kapcsán.


Épül a szennyvíztisztító

A kivitelezést megelőző tevékenységek: állapotfelvétel, régészet, tűz és lőszermentesítés, geodéziai bemérések, előkészítési munkák, ideiglenesutak kiépítése, felvonulás, elővizsgálatok február végén, március elején történtek. Már ebben az időszakban naponta figyeltük a talajvíz szintjét, hiszen a műtárgyak alaplemeze több méterrel a talajszint alatt helyezkedik el. A tavalyi erősen csapadékos év után a magas vízszintet vákuumkutak telepítésével kellett, kell alacsonyabb szintre szívni. Szerencsére a kellő szintet néhány nap alatt sikerült elérni és március 12-én megkezdődhettek a földmunkák, majd egy jó hét múlva az ágyazat és a szerelőbeton leöntése is megtörtént. Ennek tetején azonnal megkezdődött a betonacélszerelés, ami több kamionnyi vasbeton vasalási terv szerinti szerelését jelentette.

26-án, szerdán felállításra került egy toronydaru, mely a süllyeszték fal, vízzáró falak betonacélszerelés, zsaluzás, betonozás munkálataihoz nyújt segítséget.

Várhatóan, március utolsó napjaiban egy folyamatos, 24-36 órás betonozással készül el az alaplemez.

Az önkormányzat, a kivitelező, a műszaki ellenőrzési feladatokat is ellátó mérnök, az üzemeltető, a közreműködő szervezet kooperációs megbeszéléseken rendszeresen egyeztet a projekt alakulásáról, az aktuális feladatokról, felmerülő problémákról, de természetesen ezen kívül is napi szinten tartjuk a kapcsolatot egymással.

Önkormányzatunk ismert anyagi problémái ellenére a beruházás önereje elkülönítve rendelkezésre áll, így ez nem veszélyezteti az építkezés folytatását, befejezését.

A feszes - de előreláthatóan tartható- kivitelezési ütemterv alapján szeretnénk, hogy a nyár végére elinduljon a próbaüzem.

Bízom benne, hogy a jövőben is beszámolhatok a projekt állásáról, kérem, kísérjék figyelemmel e községünk élete, jövője szempontjából rendkívül fontos beruházást.


Címkék: kivitelezés

Vissza